Kuchnia żydowska

Wydawnictwo:
PETRUS
Rok wydania:
2011 (wyd.1) 2017 (wyd.2)
Liczba stron:
272 (papier kredowy)
Oprawa:
Twarda
Wymiary:
165x235
ISBN:
978-83-7720-040-7 (wyd.1); 978-83-7720-307-1 (wyd.2)
Rodzaj publikacji:
książka

  • 47,00 zł
  • Nakład wyczerpany

Książka kucharska "kuchni żydowskiej". Podaje nie tylko szereg przepisów najlepszych potraw żydowskich, które można przyrządzić i przygotować właściwie w każdej domowej kuchni, ale też opisuje święta żydowskie i okoliczności, w jakich się je podaje, opisuje żydowskie święta religijne, święta rodzinne (narodziny, obrzezanie, ślub i wesele), ale też rodzinne biesiadowanie.

Znajdziesz tu drogi czytelniku:
* przystawki
* zupy i dodatki do zup
* potrawy mięsne i z drobiu
* potrawy z ryb
* potrawy jarskie
* sałatki
* desery i ciasta

Do książki dołączono słownik terminów żydowskich i znaczeń

koedycja z Wydawnictwem Benedyktynów